57 пожара за 24 часа в Гърция

16:50, 11 юли 21 / Свят 25 2547 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Гръцките власти съобщават за 57 нови пожара за последните 24 часа и предупреждават, че атмосферните условия днес благоприятстват формирането на още огнища.

Двама загинали при пожар в дом за възрастни край Варна

В квартал Панорама на атинското крайбрежно предградие Вула е избухнал пожар, съобщава в. „Катимерини“. На мястото са изпратени 10 пожарни коли с 20 огнеборци, както и два хеликоптера.

Зоните с „много висок риск“ включват Атика, североизточната част на Пелопонес, по-голямата част от Централна Гърция, островите Евия и Крит, както и няколко от егейските острови - Хиос, Икария, Лесбос, Самос. В тези райони в момента се наблюдава комбинация от високи температури и силен вятър.

Всички избухнали в събота пожари са овладени, включително най-големият на остров Евия. Арестуван е 57-годишен фермер, обвинен за предизвикване на пожара, за който той твърди, че е инцидент.

Вчера следобед жителите в района на село Нимборио в южната част на остров Евия бяха призовани да се евакуират заради горски пожар в зоната. Бяха изпратени 64 огнеборци с три екипа на терен, 23 пожарни коли, пет хеликоптера и пет самолета за борба с пожарите.

Кипър се бори с най-катастрофалния пожар в историята си

Пожар избухна вчера и в покрайнините на град Волос. Според източници има изгорял добитък, хванат в капан от огъня, и са изгорели още един навес и една сглобяема къща. В следобедните часове противопожарната служба съобщи, че огънят е частично овладян и няма опасност за местните жители, пише Нова телевизия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама