Как да детоксикираме тялото през лятото

13:30, 11 юли 21 / Любопитно 25 2468 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За детоксикация през лятото не се нуждаете непременно от бани или скъпи процедури. Можете само с няколко прости начина да детоксикирате тялото си, но също така и да се сдобиете с по-добро настроение и енергия.

Намалете захарта

Детоксикацията е особено важна в цялото тяло, тъй като то често се дехидратира поради високи температури. Според много експерти първата стъпка, която трябва да предприемете, е да намалите количеството захар, което консумирате. Това включва мед, кафява захар и други изкуствени подсладители.

Това е нужно, защото когато консумирате повече захар, имате нужда от повече инсулин, което влияе зле на панкреаса и отнема енергията ви. По този начин този навик може да ви направи хронично уморени в дългосрочен план, да допринесе за развитието на рак и да причини наднормено тегло.

Започнете деня с вода

Редовната консумация на вода е един от най-добрите навици, които можете да прилагате в ежедневието си. Ако добавите малко лимон към водата, която пиете сутрин, това ще насърчи детоксикацията и ще рехидратира вашата система. Това също ще допринесе за по-добро храносмилане.

Раздвижете се

Редовните упражнения допринасят за по-добро кръвообращение. По този начин напрежението се намалява, храносмилането се подобрява и тялото укрепва. Експертите добавят, че тези, които спортуват, имат значително по-малко токсини в тялото си, отколкото тези, които изобщо не са активни, пише БГНЕС.

Пийте много чай

Въпреки че пиенето на чай е много рядък навик в тази част от годината, все пак препоръчваме студен чай, особено ако е от билки. Чаят предотвратява преяждането и прочиства тялото ни от токсини и вредни вещества. Трябва също да знаете, че кофеинът в чая е по-добър от този в кафето, тъй като има по-добър ефект върху тялото ни.

Яжте органична храна

Трябва да помислите какво ядете и какво внасяте в тялото си. Храна, богата на плодове и зеленчуци, допринася за сериозна детоксикация на организма. Освен това трябва да включва семена и ядки, но също така и зелени зеленчуци и пълнозърнести храни. Избягвайте преработените храни, които само стимулират натрупването на токсини в тялото.

Изпотете се в сауната

Няма нищо по-добро за тялото от детоксикацията чрез сауна. Обърнете внимание обаче на хигиената в сауните и изберете място, където да се чувствате комфортно и чисто.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама