Слави Трифонов поправи „Монд“: Аз съм защитник на семейните ценности

18:00, 09 юли 21 / Новият парламент 25 3075 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Чета непрекъснато интерпретации на интервюто, което дадох за „Льо Монд“. Искам да отбележа, че репортерът на „Льо Монд“ или пък преводачът, който превеждаше от френски, нещо не са ме разбрали. Явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата. Това написа Слави Трифонов в своя Facebook по повод интервюто му за френското издание, което се превърна в силно обсъждана тема в последните дни.

Трифонов обеща да отстрани Гешев, ако победи на изборите

Повод за острата му реакция е кратък откъс от публикацията с цитат от лидера на „Има такъв народ“. В него той коментирапозицията си по повод унгарския закон срещу ЛГБТИ хората, който забранява показването на хомосексуални образи пред непълнолетни деца. 

В превод на изданието от „Дневник“ пише, че Трифонов казва, че това „ни дава доказателство“, че „ЕС трябва да бъде държава“, за да „се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“. След което авторът на статията Жан-Батист Шастан подчертава, че Трифонов се въздържа да защити ратифицирането на Истанбулската конвенция в България, понеже „това не е приоритетна тема“.

Трифонов обаче не е съгласен с написаното

Слави Трифонов обаче изглежда не е съгласен с публикувания материал и обясни своята гледна точка. „Истината е следната – по отношение за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите, моето мнение е упоменато в учредителната декларация на ИТН: „Безусловна защита на семейството и семейните ценности“. Тоест, или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел. Точка“, пише той.

„Чегъртай каквото си искаш, но не закачай Родината си“

Думите на Трифонов, в публикуваното интервю, предизвикаха силна реакция от страна на неговите опоненти в лицето на лидерите на БСП и ВМРО - Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов. 

Пръв срещу думите му скочи бившият военен министър, чиято партия винаги е изтъквала сред приоритетите си съхранението на семейните ценности и не веднъж се е обявявала срещу джендър идеологията. Трифонов, чегъртай и изчегъртвай каквото си искаш, но ще ти кажа - не закачай Родината си България. Тя не е изчегъртана нито от Василий Българоубиец, нито от турския башибозук и еничари. Родината ни е с над 1300-годишна история и какви ли не пълчища са се опитвали да я унищожат“, написа той в своя Facebook профил още вчера. 

Ти, заедно с брюкселските чиновници искате да направите същото. Да няма държава, българска нация и народ. Да ликвидирате семейството и вековните ни християнски традиции и превърнете децата ни в безполови джендъри. Градовете и селата да се напълнят с мигранти и ислямски фундаменталисти. Жените да тръгнат с бурки и фереджета, както е в днешен Истанбул, Брюксел, Виена и Париж“, изтъкна още Красимир Каракачанов. 

Нинова също не пропусна да коментира темата днес, като призова в социалната мрежа всички лидери на партии „да гарантират националния суверенитет и независимост на България“, като не позволят ратификацията на Истанбулската конвенция. Тя посочва, че намира за опасни думите на Трифонов. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама