Откриха десетки езера на Марс

16:00, 03 юли 21 / Любопитно 25 4120 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Последните проучвания на Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) откриха десетки езера с течаща вода на няколко километра под повърхността на Марс.

7000 тона космически боклук кръжат в орбитата на Земята

Това е откритие на космическия апарат на Европейската космическа агенция „Марс експрес“, който се върти в орбита около Червената планета. Той е направил снимки на южния полюс, където се вижда, че на няколко километра под повърхността има езера от течна вода“, каза астофизикът Тихомир Димитров в ефира на bTV. По думите му това е поредна крачка напред в търсене на отговор на въпроса: „Имало ли е живот на Марс?“.

Откриха най-близката черна дупка до Земята

Някои от тези езера са се формирали преди повече от 3 милиарда години, но ако бъдат направени проучвания и открием и геотермални извори, това би било революция в областта на геофизиката и астрономията“, добави Димитров.

„Ало, Космос, говори България“

Безос продава на търг билет за полет в Космоса

На 26 юли пък български деца ще могат да зададат въпроси на двама астронавти от НАСА. Инициативата е по случай 30-годишнината на Атлантическия клуб в България. Видеосрещата е част от фестивала на науката „Ало, Космос, говори България“. Тя ще се осъществи на 26 юли в „София Тех Парк. Въпроси от желаещите могат да се изпращат и по електронен път или да бъдат записани на място.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама