Маска ще показва дали носещият е заразен

18:40, 29 юни 21 25 3928 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американски експерти са разработили защитна маска, с която е възможно да се определи дали лицето, което я носи, е заразено с коронавирус, пишат от Масачузетския технологичен институт. В нейното създаване са участвали и специалисти от Харвардския университет.

Колко струва сертификат за ваксинация на черния пазар?

Маската има малък подвижен сензор. Той може да се пришие в лабораторно предпазен екип и друго облекло. Сензорът дава резултат след около час и половина носене на маската. Той може да се включи по такъв начин, че показанията да не се виждат от хората наоколо. Тази възможност се предоставя с цел поверителност.

СБЛЪСЪК: Трябва ли да се ваксинират децата?

Изданието отбелязва, че сензори от този тип са започнали да се разработват преди няколко години. Преди това те са били използвани за откриване на инфекции с вируса Ебола и Зика. Може да бъде конфигуриран да открива и други вируси.

В Русия се разработва лекарство под формата на дъвка

Според университета „Джон Хопкинс“, който изчислява въз основа на информация от федералните и местните власти, от началото на епидемията в САЩ са открити над 33,6 милиона случая, а над 604 хиляди души са починали. Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя, пише ТАСС, цитирана от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама