БНТ вече има програмен директор

17:59, 28 юни 21 25 3475 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

БНТ вече има програмен директор. Маргарита Александрова ще отговаря за програмирането и развитието на съдържанието в ефирните и дигитални канали на обществената телевизия.

Позицията бе свободна повече от две години, а съдържанието до момента се координираше от програмните директори на отделните канали. Маргарита Александрова се присъединява към досегашния екип и вече работи активно с останалите дирекции, отговорни за изготвянето на основните програмни схеми на медията. Нейната дейност ще обхване развитието на четирите телевизионни канала (БНТ 1, БНТ 2, БНТ 3 и БНТ 4), продължаване на стратегията за дигитална трансформация за предоставяне на онлайн съдържание и пряко ще отговаря за процесите по договаряне, планиране и продуциране на нови формати за всички канали, съобщиха от медията. 

Живеем в динамичен свят, който не променя основната функция на обществената телевизия да информира, образова и забавлява, но изисква от нея да го прави в нова среда. Днес, повече от всякога, се съобразяваме с тясното сегментиране на аудиторията и бързoпроменящите се зрителски навици в следствие на увеличената консумация на видео съдържание на различни платформи, споделя Маргарита Александрова.

В този смисъл БНТ ще затвърди водещата си роля в създаването на информационно и образователно съдържание, доставяйки го в среда и време, максимално подходящи за всеки зрител. Ще продължим и позитивната тенденция в разширяването на зрителската аудитория на БНТ, като разработим нови проекти и слотове в областта на забавно–познавателния жанр. Целта ни е създаването на висококачествено телевизионно и видео съдържание, което отговаря на потребностите на българските зрители“, допълва Александрова.

Маргарита Александрова е с над 25 години опит в сферата на медиите, тв производството и програмирането на съдържание. Професионалната ѝ кариера е изключително богата и свързана с телевизионния пазар, като през последните години заема същата позиция в една от водещите търговски телевизии на българския медиен пазар. Има доказан опит в областта на анализите и пазарни проучвания, изследване на медийни навици и потребление, разработване на концепции за съдържание и пазарното им позициониране. Участвала е в реализирането на някои от най-успешните телевизионни формати и развлекателни предавания. 

Знакови водещи се завръщат в Нова телевизия

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама