Знакови водещи се завръщат в Нова телевизия

08:52, 10 юни 21 25 4061 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Водещи, които се разделиха с Нова телевизия по времето на братята Кирил и Георги Домусчиеви, се връщат в телевизията.

Мирослава Иванова и Марина Цекова се завръщат в ефира на телевизията през юни. Те ще водят две от най-предпочитаните актуални предавания сред телевизионните зрители в активна възраст – „Здравей, България“ и „Събуди се“, съобщиха от медията.

Това е първото голямо разместване сред лицата в телевизията, след като бе купена от собственика на „Виваком“ - Юнайтед груп.

Снимка: Nova.bg

Мирослава Иванова и Виктор Николаев са новата екранна двойка на „Здравей, България“ от 21 юни. Иванова е лице на медията почти 20 години. Започва като част от екипа на „Здравей, България“ в първия му формат с водещ Милен Цветков. По-късно, заедно с Христо Калоферов, става негов водещ. В медията е работила и за емблематичните предавания „Студио Нова“ и „На четири очи“. Зрителите я познават добре като водеща на съботно-неделния сутрешен блок „Събуди се“, който тя стартира през есента на 2012- а и води повече от 7 години.

Снимка: Nova.bg

Марина Цекова е новият водещ на предаването „Събуди се“ от 12 юни. Тя ще събужда зрителите всяка събота и неделя, предлагайки атрактивен тричасов формат с анализ на събитията от седмицата, вълнуващи истории и гости. Цекова също има дългогодишен опит в NOVA. Тя е работила в медията 9 години като репортер, водещ и продуцент. Преди това е трупала професионален опит в Deutche Welle в Бон, БНР и сп. L`europeo, а магията на телевизията открива като стажант в публицистичното предаване „Панорама“ на БНТ.

Досегашната водеща на „Здравей, България“ Лора Инджова продължава своето професионално развитие в Нова Броудкастинг Груп. Мартина Ганчева се разделя с компанията по собствено желание, от телевизията ѝ благодарят за нейната ползотворна работа и й пожелава успех в бъдещите проекти.

Как се стигна до раздялата?

Цекова и Иванова са само две от знаковите лица, с които Нова телевизия се раздели по време на управлението на братя Домусчиеви. Освен тях от телевизията бяха прогонени разследващите журналисти Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов.

С телевизията се разделиха още продуцентът Дарина Сарелска, водещата Лора Крумова, режисьорът и автор на колажи Валдес Радев, както и покойната вече Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията в края на миналия век. Телевизията напусна и водещата Невена Василева.

Каква е причината Нова телевизия да се раздели с още един от дългогодишните си кадри?

Оставки от Нова телевизия подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова и Елена Гюрова. Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на „Нет инфо“ Христо Христов, който потвърди, че върху журналисти от групата се оказва натиск, припомня Mediapool.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:38, 10 юни 21

Боже, колко са “знакови” само…
Тая млдата поне става за гледане. Другата е кисела лелка.

2 Ambinia 17:04, 10 мар 23

Some reports have indicated the use of fluocinolone acetonide as a vasoprotective agent and for its use in the treatment of first degree hemorrhoids cialis 20mg price

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама