Пак смениха шефа на столичната полиция

15:27, 28 юни 21 / София 25 4259 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Столичната полиция отново има нов шеф. Със заповед на министър Бойко Рашков за директор на СДВР е назначен ст. комисар Калоян Милтенов. Той вече е бил представен пред състава на дирекцията от и.д. главен секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев. 

Ст. комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП. Награждаван е многократно за професионалната си работа.

Досегашният директор на СДВР ст. комисар Антон Златанов е преназначен на длъжност заместник – директорсъобщиха от МВР.

Смениха шефа на столичната полиция

Това е поредна рокада във вътрешното министерство, след като служебното правителство встъпи в длъжност. Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев беше сменен заради насилието от миналогодишните протести в столицата. „Не мога да приема, че ръководител е гледал спокойно как се пребиват младежи под колоните на Министерския съвет, не можем да сме равнодушни към това“, коментира министър Бойко Рашков. На мястото на Хаджиев застана Антон Златанов, до тогава зам.-директор. Стана ясно, че той е бил в отпуск и по тази причина не се счита, че носи отговорност за охраната на протестите. Със същия мотив като на Хаджиев с поста си се раздели и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Все още няма нов главен секретар, а само изпълняващ длъжността. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама