Осигурени са машините за вота в чужбина

08:22, 28 юни 21 / Новият парламент 25 3153 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Машините за вота в чужбина са налични, от днес започва изпращането им. Това обяви пред bTV говорителят на ЦИК Цветозар Томов. По думите му зад граница ще се изпратят 421 машини. „Нещата ще са напрегнати до последния момент. Въвеждаме нова технология, това няма как да създава напрежение. Гласуването зад граница има удвояване“, каза още Томов.

Одобрени са 10 млн. лв. за допълнителните машини за гласуване

По думите му всеки ще има достатъчно време да гласува преди машината да се самоизключи след пет минути и половина. „При пробите в ЦИК най-продължително беше времето на човек на близо 100 г. – 4 минути и 11 секунди. Това време се оказва достатъчно и за най-неориентираните, за да дадат вота си“, коментира Томов.

Вчера на частичните мести избори в страната са използвани над 180 машини. „Времето навсякъде беше еднакво горещо“, посочи Томов по повод отказа на една от машините в Сърница да работи заради жегата. „Нямаме категорична информация, че машината е спряла да работи заради жегата“, категоричен е той.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама