Коя е слоницата, познала всички мачове от Евро 2020?

20:10, 27 юни 21 / Любопитно 25 4221 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Слонът-оракул от зоопарка в Хамбург се превърна в световна медийна сензация. До този момент най-известният слон в Германия е познал всички резултати от срещите на германския футболен отбор.

Сетивността на слоницата Яшода към футбола идва от нейният дълъг хобот и нейната мъдрост. Тя е вече на 42 години и през последните 30 години в зоопарк Хагенбек вече е преживяла няколко световни и европейски първенства. Ако някой трябва да разбира от футбол, то това е нашата Яшода“, казва говорителят на зоопарка Сабина Бернхардт, цитиран от bTV. 

Италия и Дания се класираха за четвъртфиналите на Евро 2020

Той споделя, че преди да започнат футболните срещи първа илиза Яшода на фона на германския национален химн, това създава една специална атмосфера. „В кошница поставяме двата флага на играещите страни и интуитивно Яшода решава кое знаме да избере с хобот. И дали само един, или както при последната среща с Унгария тя извади двата флага от кошницата. А два флага означава равенство. До този момент тя не е имала грешка“, казват от зоопарка.

Зрелищни сблъсъци на 1/8-финалите на Евро 2020

42-годишната Яшода е родом от Индия. Сега трябва да съвместява грижите за петте си слончета с широката си популярност и ангажиментите си покрай европейското първенство по футбол.

Правилото за гол на чужд терен отпада от следващия сезон

Следващата изява на слонът оракул е в понеделник в 10:00 местно време. Тогава Яшода ще прогнозира срещата между Германия и Англия, която ще се изиграе във вторник на стадион „Уембли“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама