Обиколката на Витоша завърши с нов рекорд и предложение за брак

15:10, 20 юни 21 25 3308 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Христо Цветков спечели с рекорд 38-ата Обиколка на Витоша при бегачите и веднага след финала предложи брак на приятелката си. Победителят измина 100-те километра за 8.07:23 ч. и така подобри досегашното най-добро постижение с почти 5 минути.

Цветков бе шампион по същото трасе и преди две години, а сега отне рекорда на финиширалия днес втори Александър Спасов. Бронзът бе за Христо Минков, съобщиха организаторите.

При жените най-бърза бе Надежда Ангелова с време 9.37:40 ч. и преднина от час и половина пред Каролина Калибацева и Гергана Малчева, които се бориха до последно и финишираха след 100 км с разлика от 10 секунди… Шесткратната шампионка Мария Николова се отказа поради тежките условия, въпреки огромната си преднина по трасето. В дуатлона (100 км с велосипед и после 100 м с тичане) челната тройка е Калоян Чанев, Веселин Николов и Станимир Статев.

13-годишна спечели 100-км обиколка на Витоша с колело

Ден по-рано 13-годишната Йоана Вълканова спечели 100-километровата Обиколка на Витоша при стартиралите с велосипеди. Състезателката на „Олимп“ сътвори сензация като изпревари далеч по-опитни и възрастни съпернички. Друг уникален рекорд записа миналогодишната шампионка Христина Козарева. 

Едно от най-масовите и популярни спортни събития у нас отбелязва това лято своята 38-а годишнина. Над 2000 са общо участниците в емблематичното състезание, което отново е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“. Дъждът, студеният вятър и подгизналото от предишните дни трасе допълнително усложниха условията за състезателите и през двата дни, а и принудиха част от участниците да се откажат.

Тази година новото е отделната група на електрическите велосипеди. Над 70 състезатели потеглиха по трасето с тях и до края водеха оспорвана надпревара с другите колоездачи, сред които най-бърз се оказа Владислав Гюров от „Велораптор“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама