„Градус“ с искове за милиони срещу Илчовски

17:39, 17 юни 21 25 2752 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Фирмата производител на пилешко месо „Градус“ АД и бизнесменът Иван Ангелов завеждат искове за милиони срещу Светослав Илчовски, става ясно от официална позиция на дружеството.

Исковете срещу Илчовски са на обща стойност над 15 млн.лв., а причината - с думите си той е накърнил имиджа на компанията и е довел дообезценяване на пазарната ѝ стойност. Припомняме, че пред комисията по ревизия на управлението на страната към 45-ия парламент Илчовски обяви Ангелов за приближен до премиера Бойко Борисов. Той изнесе данни за фиктивен оборот на фирмата „Градус“ и лобизъм.

Комисията за финансов надзор не вижда нарушения при „Градус“

„Във връзка с безпрецедентните политически и медийни атаки през последните седмици, целта на които бе накърняването на безупречния имидж на „Градус“ АД и нанасянето на финансови загуби както на дружеството, така и на неговите акционери, Ви уведомяваме за предприети правни действия, с които се търси отговорност от лицата, участвали в опита за дискредитиране на компанията“, съобщават от фирмата.

Поради мащаба на политическата атака, засегната е не само компанията, но и всички нейни акционери, затова към исковете се включва и самият Иван Ангелов. Той завежда иск и срещу земеделския производител Павел Стоименов, собственик на "Агро Бел 2001", който на последното заседание на комисията „Манолова“ също обвини Иван Ангелов в нередности.  Пред членовете на комисията Стоименов обяви, че Ангелов контролира целия регион около Стара Загора и е начело на земеделски картел, който определя цените и размера на рентите. 

Вярваме, че правовата държава осигурява необходимата защита на българския бизнес и институциите ще установят кой стои зад опита за дискредитиране на компанията. Изразяваме убеждението си, че българската съдебна система ще въздаде справедливост при този опит за очерняне на името на сектороопределяща компания, която през последните 30 години осигурява работа и развитие на хиляди български граждани“, завършва съобщението на компанията до медиите.

Припомняме, че прокуратурата вече започна проверка по повод твърденията на Илчовски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама