Прокуратурата е започнала проверка на твърденията на Илчовски

16:13, 09 май 21 25 3592 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата е започнала проверка на твърденията, изнесени от бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред парламентарната комисия за ревизия на управлението в последните 10 години. Това обяви пред БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева, като уточнява, че действията на държавното обвинение са започнали преди няколко дни.

Скандалът „Илчовски“: За подкупите, Мата Хари и фурмите...

Пред парламентарната комисия Светослав Илчовски излезе с твърдения за кюлчета злато са подарявани на Бойко Борисов от бизнесмени. Той заяви още, че е бил принуждаван да плаща на властта отчисления от своя оборот и да сключва фиктивни сделки в интерес на собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов. Самият Ангелов потвърди, че за безпрепятствен износ на своя продукция в чужбина е получавал съдействие от премиера Бойко Борисов за ветеринарна сертификация.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама