Смениха шефката на Агенцията по вписванията

14:26, 16 юни 21 25 3096 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Габриела Козарева вече не е директор на Агенцията по вписванията. Това стана ясно на брифинг на правосъдния министър Янаки Стоилов. На нейно място по негово предложение е назначена Даниела Митева, която беше шефка на агенцията до октомври 2009 г.

В Агенцията по вписванията Инспекторатът на Министерството на правосъдието установи недостатъци и нарушения“, обясни министър Стоилов. Той посочи, че броят на необработените годишни финансови отчети е скочил близо 3 пъти през последните години – от 350 000 в началото на 2017 г. до почти милион сега. „ЕК е започнала процедура за нарушение за свързването на Търговския регистър и системата на бизнес регистрите, което е трябвало да стане преди 4 години“, посочи още Стоилов, цитиран от bTV.

Проверка в Агенцията по вписванията заради „Лозенец“

Той изреди и други проблеми – липса на внедрен софтуер с отворен код, липса на регистър на овластяванията и пълномощните и др.

Рокадата беше ясна още вчера, след като по време на отчета на кабинета премиерът ген. Стефан Янев коментира, че Козарева „не иска да работи по прозрачен начин и по начин, който е в интерес на хората, а други мотивации има в нейната работа“.

Преди седмица правосъдното министерство започна проверка във ведомството след сигнали за неправомерно въздействие от страна на ръководни кадри. Казусът се появи, след като от Агенцията по вписванията отказа да впише новите ръководства на „Александровска“ болница и МБАЛ „Лозенец“. Подобни проблеми се явиха и в други държавни структури, чиито наследени от времето на ГЕРБ ръководства трябваше да бъдат сменени.

Козарева стана известна преди няколко години, когато въпреки краха на Търговския регистър, парализирал работата на фирмите за седмици, в оглавяваната от нея агенция си раздадоха стотици хиляди левове бонуси.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:08, 16 юни 21

Тъз женица няма да остане без работа, да не я мислите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама