Борисов може отново да бъде предложен за премиер

09:45, 11 юни 21 / Новият парламент 25 2535 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

След изборите ГЕРБ може отново да издигне кандидатурата на Бойко Борисов за премиер. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Томислав Дончев.

За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори”, коментира той в ефира на Нова телевизия.

Според него ГЕРБ не е в изолация, а анализите им показват, че има атомизация на политическия живот, където никоя политическа сила не иска да работи с друга, което е проблем.

„Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е целите, програмата ти да бъдат реализирани. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали и зачерквали”, припомни той.

„Черният списък“ по закона „Магнитски“ расте

Борисов не е „действащият политик“

Относно санкциите „Магнитнски” Дончев изрази мнение, че трябва да бъдат подложени на по-дълбок анализ. Той отчита като комуникационен недостатък това, че ГЕРБ е допуснала да бъде свързана с посочените от САЩ лица, за което нямало основание.

Аз не мисля, че САЩ са насочили съмненията си към Борисов, за това, че е корумпиран от Васил Божков. Ако ставаше дума за Борисов, щеше да го пише директно. Останалите коментирани за политически лидери от по-малка височина, може би затова не се и споменава името им”, заяви Дончев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:14, 11 юни 21

Ти си болен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама