И Христо Иванов готов да състави правителство

11:08, 09 юни 21 / Новият парламент 25 2293 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вероятността за сформиране на правителство след предсрочния вот е голяма, такава заявка дават част от новите партии. След като вчера от „Има такъв народ“ обявиха готовност да състяват кабинет, днес същата заявка дадоха и от „Демократична България“.

„Има такъв народ“ ще се опита да направи правителство

„Аз съм оптимист, че в този парламент отговорността ще надделее. Ние се явяваме на тези избори, за да искаме подкрепа именно като една отговорна политическа сила с ясна визия за трите големи цели, които си поставяме да осигурим на страната: „Свобода“, „Отговорност“ и „Модернизация“. В името на тази голяма национална цел сме готови да поемем отговорността за това да бъде съставено правителство“, посочи съпредседателят на формацията Христо Иванов в ефира на БНТ.

Първан Симеонов: Ако се стигне до трети вот, стомната ще се счупи

Той заяви, че коалицията е готова на сътрудничество с т.нар. протестни партии", но има теми, по които трябва да бъдат привлечени гласове и от останалите формации  като например конституционната промяна в прокуратурата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Стоян 13:07, 09 юни 21

Готов е да настани схемите на неговите кукловоди и да точат милиарди от държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама