„Има такъв народ“ ще се опита да направи правителство

09:08, 08 юни 21 / Политика 25 2527 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4 април, този път от „Има такъв народ” ще се опитат да сформират правителство. Това заяви пред Нова телевизия Ива Митева - водач на две листи за предстоящия вот – в Разград и в 24 МИР в София.

Тя коментира и отказа на лидера на партията Слави Трифонов да се кандидатира за депутат. „Това е достойното поведение. Нагледали сме се на водачи на листи, които след това се отказват. И в парламента влизат едни други лица. Щом е решил, че мястото му не е в парламента… Опитваме се там да влязат истинските експерти. Време е в парламента да влязат истинските експерти”, заяви Митева. Ако Трифонов се кандидатира за президент, каквито съмнения се появиха, тя заяви, че ще го подкрепи.

Слави няма да се кандидатира за депутат, но намекна за друг пост

Митева коментира и санкциите по закона „Магнитски”, наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и 64 фирми. „Това е политически акт и той правно не обвързва страната ни да предприеме действия. Но за да има такива санкции от САЩ, е извършена задълбочена проверка и нещата сигурно са сериозни. По отношение на България е учудващо, че ние не сме приели никакви санкции досега по отношение на тези лица”, коментира Митева. „Знаете докладите на ЕС по отношение на върховенството на закона - 20 години критиките са едни и същи. Смятам, че имаме прекалено много норми. Виждам проблеми в приложението на законите”, заяви още тя.

Митева коментира и очакванията за изваждането на „черен списък” с компаниите, свързани с лицата, на които бяха наложени санкции от страна на САЩ. Тя заяви, че не знае дали ще е в правомощията на Министерски съвет да излезе с такъв списък въз основа само на тези санкции. „Притесненията ми са дали не сме на ръба на онзи член 4 от Конституцията за правовата ни държава”, посочи Митева. Тя смята, че страната ни има достатъчно добри закони, проблемът е в прилагането им.

Митева отказа да дава оценка на главния прокурор, но подчерта, че трябва да се засили отчетността му.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама