Задържаха сина на Васил Капланов за заплаха за убийство

10:46, 04 юни 21 25 2917 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Синът на Васил Капланов-Каплата - Николай, е задържан за 72 часа за заплаха за убийство. Сигналът е подаден вчера от председателя на мотоклуба в Дупница - Димитър Недев.

Каплата е под домашен арест заради изчезването на Янек Миланов, който е в неизвестност от 10 месеца. Капланов е основният заподозрян за изчезването на Миланов, тъй като младият мъж за последно е видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви. Той е с обвинение за незаконно притежание на боеприпаси и заплаха за убийство. Синът му миналата година пък беше задържан за увреждане личния автомобил на Миланов.

Из дупнишките полета: полицейско бездействие и прокурорска показност

Проблемите за Димитър Недев и семейството му започват, след като се присъединява към фейсбук групата в помощ на издирването на Янек. Разказва, че получавал анонимни заплахи по интернет, след което и по телефона - лично от Капланов-старши.

„Че децата ми ще останат сираци и аз му казах сигурен ли си, нещо да не се бъркаш. Той – споко, даже тук има едни хора, които ще те посетят. Нямат търпение да те видят и те. И аз от там започнах да взимам някакви мерки, защото видях какво стана с моя приятел Янек. До ден днешен го няма“, разказва Недев пред bTV.

Димитър подава жалба, по-късно Капланов е задържан и обвинен в заплаха за убийство. Делото срещу Васил Капланов за заплаха обаче е извън юрисдикцията на съда в Дупница и изпратено по подсъдност на Районен съд - Несебър. Твърди се, че тази заплаха е получена от пострадалия не в Дупница, а на морето. От това, което съм говорил с него, той казва, че не го е заплашвал. Сега съдът ще прецени кой е прав и кой е крив“, каза адвокатът на Капланов – Емил Велинов.

Пуснаха от ареста сина на Каплата

Докато Каплата е под домашен арест заплахите не спират от анонимни профили в мрежата. Димитър се засича по улиците със сина му Никола и твърди, че се чувства заплашен, особено след последната им среща пред съда. „Синът му с още десетина души група ме чакаха отвън, започнаха да обиждат, да ме сочат с пръст и така и до ден днешен не се спира. Нормално е да се страхувам след това, което стана с Янек“, казва още Димитър Недев.

Съпругата му също е уплашена. Разказва как колата ѝ била засечена на пътя и подала сигнал в полицията. „Казаха, че било незначително, да не му обръщам внимание, но два месеца след това намерих колата си, без да е изкарвана, ударена отзад, според мен с някакъв остър предмет. Подадох жалба веднага в полицията, като разчитах и на камерите, които бяха поставили от тяхна страна в блока. Оказа се, че камерите не работят, паднали са батериите“, разказа Красимира Рангелова.

„Абсолютно невъзможно е да е отправил каквато и да е закана. Това са някакви неистински възприятия на Недев, които са абсолютно несъстоятелни. Изобщо не е изричана каквато и да е реплика от негова страна, тъй като ние с Никола сме разговаряли неколкократно. Аз се познавам със семейството му, той е наясно, че трябва да избягва каквито и да е контакти с това лице“, каза адвокатът на Никола Капланов – Ивайло Алексиев.

Счупиха стъклото на колата на журналистка, работила по случая с изчезването на Янек Миланов

Администраторът на „Фейсбук“ групата за Янек - местен журналист, също получава заплахи с неизвестен адресант. По семейната ѝ кола е стреляно, а един ден автомобил осъмва изпочупен. От страх за живота си тя се оттегля от групата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама