Счупиха стъклото на колата на журналистка, работила по случая с изчезването на Янек Миланов

11:10, 14 мар 21 25 2311 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Колата на журналистката от DenNews Десислава Панайотова, която е работила активно по случая с изчезването на Янек Миланов от Дупница, е със счупено предно стъкло, съобщиха от Асоциацията на европейските журналисти в България. 

Десислава Панайотова съобщава, че това е второто посегателство срещу автомобила ѝ в последните месеци. На 4 декември той е бил прострелян със сачма. Журналистката изключи зад това да стоят лични мотиви, тъй като тя ѝ семейството ѝ не са в конфликт с никого. „Не мога по никакъв начин да твърдя каква е причината и кой го е направил. Мога да кажа, че нямам конфликт с никого. Не водя дела“, посочи тя.

В случая по всяка вероятност, не става дума за битово престъпление, а за целенасочено посегателство срещу свободата на изразяване, пишат от организацията, като изключват деянието да е извършено с цел кражба, тъй като стъклото не е отстранено и от автомобила не липсва нищо.

Издирват безследно изчезнал 43-годишен мъж от Дупница

Десислава Панайотова е един от най-активните журналисти в разследването на изчезването на Янек Миланов от Дупница. Младият мъж изчезна през миналата година, след като последно е бил видян да се качва в автомобила на Васил Капланов, който някога е работил като охранител на обявените за международно издирване братя Галеви. Капланов е задържан през септември 2020 г., а два месеца по-късно синът му е арестуван по обвинение, че е вандализирал автомобила на изчезналия Янек Миланов. Случаят с изчезването на Миланов продължава да не е разкрит, въпреки намесата на главния прокурор Иван Гешев.

Пуснаха от ареста сина на Каплата

От Асоциацията на европейските журналисти – България настояват незабавно с вандализирането на автомобила на журналистката Десислава Панайотова да се заеме институция извън полицията и прокуратура в Дупница. Това може да бъде Главна дирекция Национална полиция или Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Българските власти трябва бързо да открият и изправят пред правосъдието отговорните лица, посочват в искането си от организацията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама