Цветан Цветанов не вярва в подслушването на политици

19:35, 03 юни 21 / Политика 25 2487 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов обяви, че не вярва да е имало подслушване на опозиционни политици. Той обаче не изключи да е имало частни фирми, които да са се занимавали с това.

Подслушвали ли са спецслужбите политици?

„В последните 20 години има много такива случаи. Не смятам, че е имало подслушване. За такова подслушване, трябва разрешение от съд, т.е. това трябва да бъде документирано. Трябва да има контрол – няма човек, който да си сложи главата в торбата за такова престъпление. Ако беше вярно, щеше да има някакви доказателства. Не смятам, че е правено такова подслушване, защото щеше да има следи“, каза Цветанов в ефира на bTV. 

Цветанов иска и българско разследване за санкционираните от САЩ

„Бях умишлено изолиран от взимането на политически решения от Борисов“

„От момента на освобождаването на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и назначаването на Румяна Бъчварова аз бях умишлено изолиран от вземането на всякакви политически решения и кадрови промени от премиера Бойко Борисов“, посочи той.

САЩ наложиха санкции на Пеевски и Божков

„Всички, които спазвахме някакви принципи, понесохме това, което трябваше да изпием горчилка и бяхме репресирани“, заяви председателят на Републиканци за България, като отбеляза, че в периода, когато е бил вицепремиер и министър на вътрешните работи, не е имало такива отношения, които да повлияят пряко върху политическите ангажименти в страната. По думите му през 2010-2011 г. са били най-ниските нива на корупция като усещане сред хората, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Цветанов отрече да се познава с уличения в корупция от САЩ Илко Желязков. „Г-н Желязков беше предложение на ДПС. Всички политически партии гласуваха. Имаше изслушване, което бе обществено и прозрачно. За първи път го видях, когато положи клетва в парламента“, сподели той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама