Първият басейн в небето отвори врати в Лондон

20:00, 03 юни 21 / Любопитно 25 3319 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Невероятен прозрачен басейн, който виси във въздуха, е най-новата атракция в столицата на Великобритания Лондон. Първият басейн в небето е монтиран между две сгради на повече от 35 метра височина. Така докато плувате, ви се открива невероятна панорамна гледка към забележителностите на мегаполиса.

Прозрачният басейн е с олимпийски размери от 25 метра дължина и 3 метра дълбочина. За да бъде напълнен са необходими близо 400 тона вода. Единствен по рода си, той е най-голямата структура на акрилен басейн. Уникалният басейн е произведен в американския щат Колорадо, след което е пропътувал през Атлантическия океан до британската столица Лондон, предаде ТВ „Европа“.

Първите късметлии вече се насладиха на плуването в уникалното съоръжение, от което могат да се насладят на емблематичните гледки към града, включително Лондонското око и Парламента.

Басейнът е част от жилищен комплекс и посещенията му ще бъдат ограничени до жителите на приблизително 2000 домове и апартаменти в имота. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама