ДПС остава солидарно с Пеевски, докато не види доказателства за корупция

09:04, 03 юни 21 / Политика 25 1576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС остава солидарно с Пеевски, докато не види доказателства за корупция, става ясно от позиция на партията по повод решението на САЩ да наложат санкции срещу шестима българи, сред които Васил Божков и Делян Пеевски, и 64 фирми.

САЩ наложиха санкции на Пеевски и Божков

 

ДПС вярва, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права. ДПС подкрепя всички, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България. Корупцията не само лишава гражданите от ресурси, но и подкопава институциите, предназначени да ги защитават“, заявяват от партията. 

САЩ: Санкциите не са политическо действие

От ДПС посочват, че по смисъла на закона корупция е налице, когато в резултат на заеманата висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт, нарушава или не изпълнява служебни задължения с цел пряко или косвено извличане на  облага за себе си или за други лица. Като правят уточнението, че Делян Пеевски не е заемал висша публична длъжност от 2009 година до сега, освен че е бил народен представител.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама