Кой филм успя да изплаши Стивън Кинг?

19:30, 01 юни 21 / Любопитно 25 2088 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Американският писател Стивън Кинг, известен предимно с романите си в жанра на ужасите и трилъра, разказа кой филм на ужасите смята за най-страшен.

Изглежда създателят на историята за клоуна „То“, лудият автор на „Сиянието“ и много други ужасии, не може да бъде уплашен от нищо. Кинг обаче се смразил, когато гледал филма на ужасите „Проклятието Блеър“ (The Blair Witch Project, 1999).

„Бях в болницата на болкоуспокояващи, когато гледах този филм за първи път. Синът ми ми донесе касета и каза: „Трябва да гледаш това“. На половината на филма не издържах: „Изключих го! Прекалено е зловещ и странен“, сподели своята история Стивън Кинг в интервю за „Dread Central“, предаде БГНЕС. 

Филмът на Едуардо Санчес и Даниел Мирик разказва историята на група студенти, които пътуват до историческия град Бъркитсвил, Мериленд, САЩ, за да създадат документален филм, базиран на легендата за вещицата Блеър. След премиерата лентата получи положителни отзиви от зрители и критици, а също така постигна огромен успех в боксофиса. С бюджет от само 60 000 долара филмът спечели повече от 248 милиона и дори попадна в Книгата на рекордите на Гинес като лентата с най-добро съотношение разходи-приходи.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама