Проф. Кантарджиев отрече да е взимал заплата в Щаба

20:00, 31 май 21 25 5083 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Проф. Тодор Кантарджиев отрече да е взимал десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб. 

По-рано днес Мика Зайкова от „Има такъв народ“ заяви, че България се намира в дълбока криза заради пандемията и това се дължи на факта, че бившото правителство и членовете на Щаба не са се справили с нейното овладяване.

Мика Зайкова: В Щаба взимаха по 30-35 хил. лева заплата

„Пандемията не е отминала, само е затихнала. Някои не могат да управляват кризи, а тази криза беше много дълбока. Този някой е бившото правителство и така нареченият щаб. Те взимаха по 30-35 хиляди лева заплати на месец, което е немислимо и за най-елитните IT специалисти в България, а на практика не вършиха никаква дейност. Виждате цялата бъркотия в здравната система“, каза Зайкова.

Никога не съм взимал заплата и не знам колеги от оперативния щаб да са взимали пари за денонощната си работа в продължение на 12 месеца. Мисля, че и проф. Венцислав Мутафчийски, и доц. Ангел Кунчев също не са взимали“, коментира Кантарджиев пред БГНЕС. 

Смятам, че не е етично да се взимат пари за здравето на българския народ, когато отдадохме последните си сили и възможности да направим така, че да има по-малко заболели и починали българи“, каза още проф. Кантарджиев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама