Бизнес провалите на звездите

19:45, 31 май 21 / Любопитно 25 3190 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Подкрепените от знаменитости бизнес начинания могат да се окажат печелещи пари като компанията за домашна електроника Beats на д-р Дре или козметиката Honest на Джесика Алба. Но въпреки някои предприемачески успехи на суперзвезди на Холивуд, по-често сме свидетели на катастрофални провали. От обречената дебитна карта на сестрите Кардашиян до веригата ресторанти „Планета Холивуд” на три екранни легенди.

Най-дразнещите герои в киното

Нека си припомним някои от най-шокиращите бизнес неуспехи на иначе натрупали състояние в шоубизнеса величия:

„Планета Холивуд” на Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер и Брус Уилис

Това трио от холивудски звезди позира щастливо при откриването на тяхната верига ресторанти „Планета Холивуд” през 1991 г. Малцина можеха тогава да предположат, че веригата им от заведения ще фалира два пъти, натрупвайки колосални дългове. Днес от грандиозния проект на екшън героите са оцелели едва шест ресторанта от над 100, които бяха открити в средата на 90-те години.

Барът „Жълтата подводница” на Стивън Спилбърг

Филмите на режисьора Стивън Спилбърг може да са му спечелили милиони долари, но ексцентричният бар в сърцето на Бевърли Хилс, който той стартира с Джефри Каценберг през 1994 г., не беше никак доходоносен. Заведението стана хит в града на ангелите за кратко, но постепенно барът с екстериор и интериор на подводница загуби блясъка си и затвори през 1999 г., пише БГНЕС.

Линията за облекло House of Deréon на Бионсе

Бионсе безспорно е доказала способността да печели пари, но House of Deréon - модната линия, която тя създаде с майка си Тина Ноулс през 2006 г., беше същинска бизнес катастрофа. Подигравана заради крещящия си дизайн и прекомерно надутите цени, марката се провали и беше спряна безславно през 2012 г.

Продадоха картина на Жан-Мишел Баския за 30 млн. долара

Бутиковият хотел на Джей Зи в Ню Йорк

Носителят на много награди рапър има опит в доста начинания за печелене на пари, след като създаде блестяща бизнес империя с интереси в модата, недвижимите имоти, спортните екипи, звукозаписни компании и напитки. Но не всичко е винаги гладко и успешно. През 2010 г. Джей Зи загуби милиони, инвестирайки в луксозен хотел в Ню Йорк, който гръмко и бързо фалира.

Линията за обувки Té Casan на Натали Портман

Защитничката на правата на животните Натали Портман смяташе, че постъпва правилно, създавайки бизнес партньорство с дизайнера Té Casan за производството на линия еко обувки през 2008 г. И докато актрисата трябва да бъде аплодирана, че се придържа стриктно към принципите си, тя няма как да получи комплимент за своята бизнес проницателност. Свръх скъпи и неатрактивни, обувките на Портман от по 200 долара чифта просто не се продаваха и в рамките на месеци бизнесът рухна.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама