„И за домоуправител няма да го изберат“: Борисов обвини Рашков и служебния кабинет в мръсни поръчки

11:35, 30 май 21 / Политика 25 3627 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Редовно правителство не е било съставено, за да бъдат изпълнени „мръсните поръчки“ от БСП и обкръжението на президента Румен Радев. Тази теза лансира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на поредния си брифинг без журналисти от централата на партията.

Извадиха от нафталина хора от 90-те години да се бият д ГЕРБ

Той изтъкна, че служебният кабинет атакува само ГЕРБ, но не и Патриотите, които също бяха част от управлението на страната. „Фантастична работа свърши Каракачанов като вицепремиер и военен министър. Но неговият статут беше като на Бойко Рашков. Колко пъти той стана и обвини хора от трибуната, или по студиата от опозицията, да речем? Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена, и ги пуснаха да се бият с ГЕРБ. Да сте чули нещо от тях за ДПС, за Да, България?“, попита Борисов.

Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител в блока, в който живее, сега идва и дава оценки за една партия, кога ни е победил, че да ни дава оценки“, коментира още той. 

По думите му служебното правителство не работи според конституционните си правомощия, а едошло, за да свърши мръсната работа. Ето защо от ГЕРБ били изключително притеснени за организацията и провеждането на изборите. Според него ревизия на управлението е редно да се прави от редовен кабинет.

Борисов разкритикува останалите партии, че мълчат за тези атаки. От БСП хем мълчали, хем обяснявали, че нямат общо със служебния кабинет, при все че повечето кадри в него били именно от левицата. От Има такъв народ пък печелели на гърба на ГЕРБ и дори не им се налагало да обявяват и защитават програма и кадри за бъдещо управление.

Разпореждане за подслушване не съм давал

„Аз такова разпореждане не съм давал, това е дълбоко погрешно и никога не съм мислил по това. Какво да им слушам, те всеки ден бяха на площада, какво да чуеш различно“, така Бойко Борисов отговори на твърденията, че той стои зад подслушването на опозиционни политици в месеците преди изборите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама