Станишев определи лявото обединение за изкуствено

19:19, 29 май 21 / Политика 25 2744 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новото ляво обединение е изкуствено, смята председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. 

За да обединяваш другите, първо трябва да обединиш себе си, а БСП непрекъснато излъчва сигнали за вътрешни междуособици, смята той.

За да си успешен в политиката, трябва да обединяваш, не да разединяваш - никой не би дал гласа си за партия, която постоянно е скарана, посочи още той в ефира на БНР.

Нинова не успя да потуши недоволството във Велико Търново

Според него големият въпрос пред левицата е защо след масови протести срещу ГЕРБ и след 4 години в опозиция БСП е загубила половината от гласовете, които е получила през 2017 г

Според него несполучилият опит за обединение на БСП с „Движение 21“ на Татяна Дончева е било за сметка на потенциални бъдещи партньори и прогнозира, че това ще бъде лоша база за сътрудничество с „Изправи се! Мутри вън!“ след изборите.

„Не се получи с Таня Дончева, а това можеше да бъде единственият знак, че БСП е по-близка до партиите на промяната, отколкото до партиите на статуквото. ... Какво направи БСП в последните седмици на работа на 45-ия парламент - изпокарахме се с ИТН, с ИМВ, с ДБ, с потенциалните партньори. Това задава лоша тенденция за бъдещото Народно събрание“. 

Татяна Дончева поискала прекалено много от БСП

Сергей Станишев подчерта, че разговорът за политиката е разговор за бъдещето и добави, че партиите, които искат да спечелят изборите, трябва да кажат не само какво ще прави, но и как ще го направи. Хората искат политиците да намерят решение. Ясно е, че ще се управляваме от коалиция, но въпросът е каква коалиция.

Лидерът на ПЕС акцентира, че трябва да има ясно формулирани приоритети на бъдещото правителство, като посочи, че според него те трябва да са овладяване на епидемията от Covid-19, коригиране на Плана за възстановяване, за да бъде представен в ЕК и да започне да работи. Като трета важна цел той посочи нормализацията на обществения живот и възстановяването на институционалността

Не може цялата власт да се концентрира в едни ръце, защото това е порочно.  

Според Станишев служебното правителство се харесва от хората, които искат промяна. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама