Нинова не успя да потуши недоволството във Велико Търново

18:30, 29 май 21 / Политика 25 3622 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За първи път Националният съвет на БСП служебно ще нареди листата във Велико Търново. До тази ситуация се стигна след като за втори път Областният съвет на социалистите на събра кворум, за да определи имената на кандидат-депутатите.

Раздор в БСП: Весела Лечева отказа да е в листите

Бойкотът е от 7 от 10-те общински структури на БСП в областта, които не приемат представителя на гражданската квота юристът Явор Божанков да е водач на листата и отказа на световния шампион по стрелба и почетен гражданин на Велико Търново Весела Лечева да участва в изборите на 11 юли.

Отводи да участват в листата са си направили още бившият депутат Валентин Ламбев, областният председател на партията Мариана Бояджиева, както и икономистът Димитър Чолаков. Предстои сформиране на областния предизборен щаб, предаде БНР.

Срещу БСП се води организирана кампания

Въпреки това Корнелия Нинова няма намерение да отстъпва. „Явор Божанков не е за първи път водач и депутат от Велико Търново, и е издигнат от част от структурите там. Той е изключително подготвен млад и модерен човек, доказал го е в парламента, така че се върви по логиката и има всички условия той да остане водач“, коментира тя пред „Дарик радио“ . За Нинова информациите за драми в местните структури на БСП са организирана кампания срещу партията и се прави, защото социалистите били единствената сериозна алтернатива на изборите.

Тя заяви, че се наблюдава една организирана кампания срещу БСП от различни посоки. „Въпросът е защо, а отговорът според мен е: защото в БСП се вижда сериозна алтернатива“, обясни лидерът на социалистите.

Нинова опроверга твърденията, че се е отказала от битката в Пловдив и е оглавила листата във Варна, като заяви, че Иво Христов е подходящият кандидат за Пловдив. Тя уточни, че подписвайки споразумение с новите партньори, те получават по един водач в листа. „Разбира се има недоволни от подреждането на листите, винаги го има това. Нашите уставни норми казват, че Националният съвет определя водачите, а листата надолу се подрежда от областните съвети и от структурите“, обясни Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама