Раздор в БСП: Весела Лечева отказа да е в листите

10:28, 26 май 21 / Политика 25 4700 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Весела Лечева се отказва от участие в листите на БСП за изборите на 11 юли. Решението си тя обяви в социалните мрежи, малко след като Националният съвет на партията утвърди Явор Божанков за водач на червената листа във Велико Търново.

Не искам да преча на Корнелия Нинова

Вчера Националният съвет на партията направи рокади сред водачите в седем области, сред тях обаче не беше Велико Търново. Така пръв в старата столица остана младият Явор Божанков, въпреки че местната структура искаше водач да е Лечева, която на предишния вот бе втора в листата.

Няма да преча на Корнелия Нинова в стратегията ѝ за спечелване на изборите. За пореден път останаха нечути организации и личности, които са доказали лоялността си към партията, както и, че могат да извоюват първото място на избори. Благодаря от сърце на всички структури на БСП в област Велико Търново, на нашите кметове и редови социалисти. Оставам до вас, оставам вярна на БСП!“, мотивира решението си Лечева.

Всеки има право да избира своя път

Всеки има право да избира своя път и да обяснява защо е предпочел другия, коментира от своя страна лидерът на социалистите Корнелия Нинова. По думите ѝ смущаващото е, че това изявление, както и критиките за чистки в партията се правят, едва след като някои хора не се видят като водачи на листи или на ръководни постове. Лидерът на БСП обяви, че хиляди хора работят безкористно за лявата идея и в това е силата на партията.

Днес разширената коалиция „БСП за България“ се регистрира за участие в предстоящия вот „с нови сили и с нова енергия“.  Целите на лявото обединение са две - промяна и стабилност. „На предишните избори целта беше да се свали Борисов, сега целта е да се предложи какво да замени модела „Борисов”. Въпросът е кой може да направи промяната. Ние тръгваме с амбицията, че можем”, обяви Нинова. Тя отново заяви, че коалиция с ДПС и ГЕРБ не са възможни, но „в следващя парламент би било добре да можем да си говорим” в името на стабилността на страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама