Новият шеф на АПИ: Хубаво е, че се строят магистрали, проблемът е в качеството

15:55, 28 май 21 25 4050 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новият шеф на Агенция „Пътната инфраструктура“ обяви, че ще има ревизия на договорите за строеж и ремонт на пътища. Инж. Апостол Минчев посочи, че ще провери детайлно всеки един договор за строителство на пътища.

Уволниха и шефа на АПИ

Новото ръководство ще се съсредоточи и върху качеството на пътната мрежа.

„Темата „Автомагистрали“ е много сериозна. Пътищата в България са в лошо състояние като цяло и са необходими много работа, много пари. Това, че в момента строим магистрали е много хубаво, но има едно много голямо „но“, на което аз ще обърна сериозно внимание и това е качеството. Това е нещо, което до момента е големият минус“, отбеляза инж. Минчев пред bTV.

Започва нов голям ремонт на магистрала „Хемус“

Той обясни, че в първия си работен ден вече е провел дълъг и полезен разговор с предшествениците си. Припомняме, че вчера ръководството на АПИ бе сменено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж. Според вече бившия шеф на агенцията Георги Терзийки обаче такова нещо няма, затова и не се страхува от проверки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама