Килии, приютявали Оскар Уайлд и Аугусто Пиночет, вече са достъпни за посещение

20:05, 28 май 21 / Любопитно 25 3389 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изоставено полицейско управление в Лондон отвори старите си арести за посетители. Сградата ще бъде музей и е последното допълнение към разнообразните културни предложения на британската столица.

Полицейският музей „Bow Street“ се намира в района на Ковънт Гардън. Там се е помещавал полицейски участък и магистратски съд, пред който някога са се изправяли обвиняеми като писателя Оскар Уайлд или суфражетките Емелин и Кристабел Панкхърст.

Той разказва историята на Bow Street Runners, често наричани първата професионална полиция в Лондон, която е сформирана през 1749 г. и по-късно се обединява с полицията на столицата. Разкрива се и дълга история на престъпления и разследвания.

„Бягство от затвора“: Нов графит на Банкси се появи в Англия

Полицейският участък е затворен през 1992 г.  Пред Магистратския съд в миналото като обвиняеми са се изправяли също и известните престъпници братята близнаци Крей и чилийския диктатор Аугусто Пиночет, убит през 2006 г.

Посетителите могат да разгледат приземните килии и офиси на бившата станция. Изложени са стари униформи, белезници и оригиналната подсъдима скамейка от съд номер две. Сградата е реставрирана, като етажите над бившето полицейско управление сега са хотел, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:24, 29 май 21

Не е убит, а е умрял в болница в Сантяго. Имало е опит за покушение, стрелба с гранатомет по бронирания Мерцедес, но "късмет"............

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама