„Виляреал“ спечели Лига Европа след 22 дузпи

15:33, 27 май 21 / Спорт 25 5679 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Виляреал“ спечели първия трофей в историята си във втория по сила европейски клубен турнир по футбол - Лига Европа.

Испанският отбор извоюва победата срещу „Манчестър Юнайтед“ след драматична среща в полския град Гданск пред 9500 зрители.

Отборите на Унай Емери и Оле Гунар Солскяр направиха зрелищен двубой. „Жълтата подводница“ поведе още в 29-тата минута след гол на Жерард Морено. След почивката „Червените дяволи“ заиграха много по-агресивно и в 55-тата минута Единсон Кавани изравни резултата. Той се запази 1:1 до края на редовното време и след това в продълженията.

Така се стигна до инфарктен завършек. Всички полеви играчи на терена вкараха дузпите и дойде ред на вратарите. Аржентинският страж Геронимо Руи отбеляза за „Виляреал“, а след това успя да спаси и удара на колегата си Де Хеа.

Това хвърли в екстаз футболистите и феновете на отбора от 50-хилядния испански град, който до момента нямаше нито един голям трофей в историята си.

Треньорът на „Виляреал“ Унай Емери пък записа името си завинаги в историята на Лига Европа. Това е негов четвърти триумф в този турнир, след успехите със „Севиля“ през 2014, 2015 и 2016 г. До момента той бе с равни показатели с легендарния Джовани Трапатони, който бе печелил предшественика на турнира - Купата на УЕФА, през 1977, 1991 и 1993 г., припомнят от Mediapool. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама