Вот на доверие: Борисов даде на Митов да води в 24 МИР в София

11:59, 26 май 21 / Политика 25 5430 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Томислав Дончев пое националния предизборен щаб на ГЕРБ. Даниел Митов пък ще е шеф на софийския щаб и ще води листата в 24 МИР. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов чрез включване на живо по Facebook.

За пореден път Борисов гласува доверие на Даниел Митов, който се утвърди като една от новите знакови фигури на партията. През последните няколко месеца бившият външен министър се издигна от представител на гражданската квота до редови член на ГЕРБ, а от там до кандидат за премиер и зам.-председател на партията.

Промените в ГЕРБ: Кой си заслужи място на масата на Борисов?

Припомняме, че на предишните избори през април, листата в 24 МИР в София беше оглавявана от транспортния министър в кабинета „Борисов 3“ - Росен Желязков. Митов пък бе втори след Борисов в 25-и. Това, че ГЕРБ говят промени в листите си за предсрочния вот, стана ясно още при регистрирането за изборите в ЦИК. Документите на коалицията ГЕРБ-СДС бяха внесени отново от Даниел Митов, който обяви, че ще се работи за промяна на управленската програма и послание.

ГЕРБ тръгва на избори с нови лица и „радикализирана“ програма

С подмладени листи и промени в предизборната програма ГЕРБ ще се опита отново да бъде първа политическа сила„Младежите на ГЕРБ ме направиха оптимист за партията. Не съм очаквал, че имаме толкова силна подрастваща смяна от толкова грамотни, умни красиви и отговорни млади хора. Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите... Искам на вас младите мотото да ви бъде "най-доброто място за правене на бизнес в Европа", коментира лидерът на партията Бойко Борисов.  

„Подготвени сме за изборите, хаосът и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане. Аз не знам има ли в света такъв аналог. За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре”, обяви Борисов.

На свой ред Томислав Дончев заяви, че към разработения от него План за възстановяване и развитие ГЕРБ ще добави анекс за по-радикална административна реформа. Тя ще включва мълчаливо съгласие и редуциране на лицензионните режими за облекчаване на бизнеса. Предвиждат се и мерки в помощ на млади българи, които се завръщат от чужбина и искат да започнат работа или бизнес в България.

„Отиваме на изборите с увереност, че отново ще сме първа политическа сила”, посочи от своя страна Даниел Митов.

Радев и служебният кабинет - това е реваншизъм

Борисов използва момента да разкритикува рокадите, извършвани от служебния кабинет. „Да сменяш шефа на ДАНС, когато си само един служебен министър – това е реваншизъм”, заяви той. По думите му единствената причина за рокадата е разкриването на шпионската мрежа на Русия и прогнозира, че повече руски шпионин няма да бъде разкрит. 

„Още чакам да видя автобусите с двойни дъна, с които ГЕРБ извозвали бюлетини. Не съм ги видял, вероятно и никой никога няма да ги види. Само че тези, които записваха, сега са във Вътрешно министерство. И сега едва ли не казаха, че са унищожени някакви записи, защото мазето се наводнило”, коментира Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита също с какво смяната на шефа на Митниците и на шефа на ДНСК ще има значение за честността на изборите. „Това правителство беше направено, за да свърши мръсната работа на кандидата за президент Румен Радев”, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама