Спецсъдът отрече да са подслушвани политици

10:42, 25 май 21 25 4662 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специализираният наказателен съд не е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) спрямо политици. Това става ясно след извършена проверка, съобщиха от спецсъда. От там уточняват, че не е подслушван нито служебният премиер Стефан Янев, нито други лица от политически формации, споменавани в медиите.

Подслушвали ли са спецслужбите политици?

Информацията за подслушвани 32-ма политици съобщи преди пет дни съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов. Той заяви, че това е станало преди изборите на 4 април, като СРС-та са използвани срещу представители на партии, опозиционни на тогавашните управляващи от ГЕРБ. След това вътрешният министър Бойко Рашков потвърди изнесената информация.

ГЕРБ: Атакуват службите, защото разкриха руската шпионска мрежа

„Дейността на Специализирания наказателен съд по прилагане на ЗСРС се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност. Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на СРС е значително завишен“, посочват от съда.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама