ГЕРБ: Атакуват службите, защото разкриха руската шпионска мрежа

10:22, 22 май 21 / Политика 25 4392 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

От ГЕРБ заподозряха, че скандалът с подслушванията се е разразил заради това, че шефовете на службите са разкрили руската шпионска мрежа.

„Службите съвсем наскоро бяха изслушани в НАТО по разкриването на шпионските мрежи в България и им бе дадена най-висока оценка. Очевидно Румен Радев и Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разкриха и разбиха руската шпионска мрежа. Нашата оценка е, че атаките по службите са именно заради това. Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране“, заяви на брифинг Даниел Митов. Според ГЕРБ службите са изпозлвани за политически цели от Бойко Рашков.

Рашков: ГЕРБ са използвали спецслужбите за политически цели

Той разкритикува служебния вътрешен министър Бойко Рашков заради думите му, че би уволнил журналисти. Според него именно за да замие този скандал и да го „извади от батака“, сърпедседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов е повдигнал темата с подслушванията. „Атанас Атанасов за пореден път излиза с подобни твърдения – тези неща сме ги гледали в миналото. Мине се не мине, дойдат избори и той обявява, че някой е бил подслушван. След което се установява, че нищо от това не е истина. Той като старите циркови тюлени си има един номер – да бута топка на носа, и си го играе“, посочи Митов.

От ГЕРБ разкритикуваха и служебния премиер Стефан Янев за изказването му, че е научил за подслушванията от медиите. „Той е премиер и е в състояние да научи каква е истината. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго, а не защото там има някакви много минстериозни проучвания. Искаме да знаем каква е истината и ако е нарушен законът, трябва да се понесе отговорност. Служебният премиер може да изясни това“, посочи Митов.

От ГЕРБ поискаха разсекретяване на проверката за СРС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:45, 22 май 21

Въпросът е: защо БНТ, бтв и НОВА едновременно прекъснаха редовните си програми, за да предават на живо пресконференцията на една от опозиционните партии? БНТ обществена ТВ ли е, или партийната телевизия на ГЕРБ? Когато ГЕРБ беше на власт случвало ли се е, БНТ да прекъсне програмата си, защото БСП, ДПС или някоя друга опозиционна партия е решила да дава брифинг?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама