Пари и чар привличат жените, мъжете търсят „фасада”

19:23, 23 май 21 / Любопитно 25 4195 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Науката потвърждава онова, което всички сме знаели - жените са вълнувани от чар и пари, докато мъжете продължават да търсят „фасада”.

В откритие, което не изненадва никого, проучване установи, че представителите на силния пол ценят секси тела и привлекателни лица много повече от жените. И една чудесна новина за милиардера Бил Гейтс, 65-годишен, който наскоро се раздели със съпругата си - жените обичат високи доходи, интелигентност и емоционална връзка, пише „Сън”.

Д-р Стивън Уайт, бихевиорист от университета в Куинсленд, Австралия, казва: „Мъжете и жените могат да се различават доста значително по значението, което придават на характеристиките. И двата пола са склонни да намират едни и същи неща за секси при потенциален партньор, но това се променя на различни етапи от живота“.

Жените у нас живеят средно със 7 г. по-дълго от мъжете

Изследването, публикувано в списание Plos One, анкетира 7 325 потребители на сайтове за запознанства на възраст от 18 до 65 години. То открива, че за при мъжете на 20-тина години външният вид, възраст и физическо телосложение имат значение четири пъти повече, отколкото младите жени. Дори и при тези в шестото десетилетие от живота им външният вид продължава да има значение повече от два пъти за мъжете.

Но приоритетите на момчетата се променят с напредването на възрастта и те започват да оценяват откритостта и доверието почти толкова, колкото и 60-годишните. За младите дами личността е три пъти по-важна, отколкото за мъжете.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама