Големите кавички на седмицата (17 - 21 май)

13:00, 22 май 21 / Големите кавички 25 5033 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

„Слави Трифонов няма никаква разлика от политиката на ГЕРБ. Просто там е „стани да седна“. Там няма никакви различия в колониалната, васална политика – да сме база на чужди сили. Дали ще е Бойко Борисов или Слави Трифонов е въпрос само на татуировки“Това коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров във връзка с предстоящите избори.

„Калинки от всички места, треперете! За 3 дни служебното правителство повдигна завесата на бизнес коалицията, която се разпореждаше с обществените средства, „насочвайки финансовите потоци“ към точно определени частни ръце!“. Това коментира икономистът проф. Боян Дуранкев във връзка с разкритията на служебния кабинет и извършените от него кадрови промени.
 
Дали сме на концесия държавата на орди от калинки, които „добросъвестно“ са вършили онова, за което са били уредени. Е, изглежда че времената са се променили, хигиенистите започнаха да си вършат работата. И тя не трябва да спре! Жалко е, че най-важните контролни държавни институции, прокуратурата и съдът, дълго време се вживяваха в ролята си на щедро платени вестоносци на „добри новини“. В очакване сме на следваща серия разкрития, момчетата и момичетата на Радев трябва да продължат да вадят кирливите ризи!“
 
 

ББР поредната усмивка на Доган ли е? Това попита днес съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по повод предстоящата проверка в Българската банка за развитие (ББР) заради отпуснати кредити за половин милиард лева на фирми, свързани с Делян Пеевски.

Иванов цитира думи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган от 2005 г., когато гостува в шоуто на Слави Трифонов: „Ако мислите, че моите възможности са по-малки от на един банкер, значи нямате представа за възможностите на един политик. През последните петнайсет години сигурно половината бизнесмени, които са над средното равнище са…или с мое съдействие, или най-малко моя усмивка“.

Ето кои са осемте кредитополучатели от ББР

Това е проблемът - усмивката на Доган. ББР е създадена да подпомага стартиращи бизнеси. Когато „Булгартабак“ получава финансиране от ББР, това не е нито малко, нито средно, нито иновативно предприятие, нито отговаря на критериите. И тук виждаме едно отклоняване от целта на банката. И възниква въпросът – това поредната усмивка на Доган ли е?, казва Христо Иванов.

„Тези усмивки ни струват по половин милиард. И тази година 10 хиляди деца в София нямат детски градини - това са парите, които липсват за ваучери", даде пример той.

„Блaгoдaря, aрмeйци! Блaгoдaря Ви футбoлиcти, блaгoдaря Ви трeньoри, блaгoдaря и нa ръкoвoдcтвoтo. Купaтa e нaшa, купaтa e „чeрвeнa”. И eднo зaпoмнeтe, чe тaм нa Cухaтa рeкa, нacтaнa грoбнa тишинa. ЦCКA ликувa, Бългaрия прaзнувa. Oт мeн, кaктo винaги, eднa гoлямa прeгръдкa. Caмo ЦCКA”. Така легендата на българския футбол Христо Cтoичкoв поздрави армейците, след като ЦСКА спечели Купата на България.

ЦСКА вдигна Купата

„Обижда ме да ме наричат патерица. Това не е патерица, а гьостерица, която играеше по гърба на Борисов. Ако зависи от мен няма да се коалираме с ГЕРБ, защото отнесохме негативите от чекмеджетата. Нека се произнесат институциите. Предполагам проверките ще продължат. Това връщане на темата, потвърждаването от други източници, Мата Хари... Това не е добре“. Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка с вероятността Патриотите да се коалират с ГЕРБ за новите избори.

„Днес имаше една жалка политическа сватба по сметка. Сватбата беше на така наречените патреоти - ВМРО, Воля и НФСБ. Там са все отбор юнаци - Валерката Симеонов, Каракачанов и Марешки, който е на едно дело от едно добре охранявано място. Има един израз - нов бардак със стари... там нали се сещате какво, не се прави. В случая обаче и труженичките са стари, и бардакът е стар. Много ми беше смешно днес като казаха, че една от основните им цели била да не влиза ДПС в управлението, при положение, че точно те в последните четири години управляваха точно с ДПС.“ С тези думи Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ коментира новината, че ВМРО, НФСБ и „Воля“ ще се явят заедно на предсрочните избори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама