Полицайки инфлуенсъри предизвикаха спорове за работата си в Германия

20:20, 21 май 21 / Любопитно 25 4139 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Разрешено ли е полицаите да бъдат инфлуенсъри - този спор провокираха селфитата в Instagram на красиви полицайки от Германия

Бившата полицайка от Дрезден Адриен Колешар разбира колко лесно може да се смеси работата със социалните медии и нещата да излязат извън контрол. Тя е известна като най-сексапилната полицайка в Германия. Публикува снимки в Instagram-а си, на които предимно тренира в спортни облекла или е по бельо. Но не бикините, а снимка в полицейската ѝ униформа я прави успешен инфлуенсър. На нея тя е застанала пред патрулната кола, със сплетена коса, втренчила се в далечината.

След като публикува снимката, последователите ѝ за ден стават с с 10 000 повече. Впоследствие кадърът е изтрит, но днес я следват около половин милион души. Колешар напуска полицията преди около година и сега работи като инфлуенсър и продуцент на съдържание, пише bTV.

В Германия няма официални данни за броя на полицаите, които присъстват в социалните медии. Също така няма последователни разпоредби относно това какво им е разрешено да публикуват онлайн.

Според Бенджамин Йендро от Полицейския съюз в Берлин на хората може да им бъде трудно да направят разлика между официални полицейски изявления и отделни авторитети, публикуващи неща, свързани с работата им. Самият той отправя предупреждения да не смесват личния и професионалния си живот.

От друга страна, някои полицейски власти осъзнават, че могат да се възползват от известността на тези т.нар. Instagram ченгета“. В Долна Саксония полицията иска официално да позволи на служителите си да са активни в социалните медии.

Според Джулиан Кавол, който изследва явлението в Берлинския университет за приложни науки, служителите публикуват селфита в социалните медии, защото това отговаря на необходимостта им от одобрение и валидиране. Тяхната работа често е тежка и те трябва да се изправят ежедневно срещу много критики и конфликти. А като инфлуенсъри е лесно да получават положителна обратна връзка.

Полицайката от Берлин Миа Дагбок започва почти всеки свой работен ден като си прави селфита, на които е с бронирана жилетка и пистолет в кобура.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама