„Microsoft“ прекратява поддръжката на Internet Explorer

18:35, 20 май 21 / Любопитно 25 3926 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Microsoft“ ще прекрати поддръжката на своя браузър Internet Explorer на 15 юни 2022 г., се съобщава на уебсайта на компанията.

„С прехода на функциите на браузъра към Microsoft Edge Internet Explorer 11 се оттегля и поддръжката ще приключи на 15 юни 2022 г.“, се казва в съобщението. Тази мярка няма да засегне някои версии на Windows, по-специално Windows 10 LTSC. 

Internet Explorer се появява през 1995 г. и се превръща в един от основните символи и разпознаваеми знаци на операционната система на „Microsoft“. Дълго време той царува над платформата, но продължава да съществува дори след появата на конкуренти - браузърите Firefox, Mozilla, Chrome. Разработването на нови версии на Internet Explorer спира през 2015 г. и Microsoft Edge се превръща в основен браузър за нови издания на Windows, но поддръжката за Internet Explorer продължава, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама