„Службите ни за сигурност се самообезглавиха“: Шефовете излезли в неплатен отпуск

08:53, 17 май 21 / Политика 25 4548 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ръководни кадри в системата за сигурност за излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

По думите му излезлите в отпуск са прекалено много на брой“.

„Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил да получат този отпуск?“, коментира Рашков в ефира на bTV.

За рокадите в МВР

Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри. По думите му с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, дори малко е закъснял.

Рашков подчерта, че списъци за уволнения не е имало и няма да има. „Длъжностните лица, които ще бъдат сменени в следващите дни, ще бъдат сменени заради несправяне с работата си. Имаме информация за преминаване през границата на мигранти, както и информация за служители, които са катастрофирали със служебна кола през почивните дни“, коментира още той. Срещу длъжностни лица, които са влезли в престъпни връзки, МВР ще бъде безкомпромисно, заяви служебният министър.

Кадрови рокади в МВР

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира: Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел.

Освобождават Ивайло Иванов заради полицейското насилие на протестите

Quote Icon Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство. Бойко Рашков

Служебният министър заяви, че е заварил почти същата обстановка в кабинета на министъра от преди 10 години. „В самото ведомство няма съществени промени, но има много сериозен капацитет да отговори на обществените очаквания“, добави той.

 

За провеждането на изборите

Рашков заяви, че МВР ще гарантира изборите, като не допусне служители на министерството да съдействат за купуване на гласове. „Ще направим възможното да не допуснем купен вот, който да изкриви политическата картина у нас“, категоричен бе Бойко Рашков.

За Васил Божков

Служебният министър обяви, че не познава лично началника на политическия си кабинет - Елена Павлова Фичерова-Караиванова, която според медийни публикации е сред учредителите на партията на Васил Божков „Българско лято“.

„Аз се позаинтересувах от нейната биография и сам стигнах до нейния избор. Нямам никакви бележки по нейната работа...Нямам никакви лични отношения за Васил Божков, виждал съм го в почивната станция на Министерски съвет преди 30 години - нямам никакви отношения с него, уточни Рашков. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама