Танци по плажовете в Испания отбелязаха края на извънредното положение

18:35, 09 май 21 / Свят 25 3392 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В полунощ в Испания приключиха полицейският час и шестмесечното национално извънредно положение. Това изкара масово хората по улиците, където танцуваха, скандираха „свобода“ и празнуваха по плажовете.

Подобно на отбелязването на новогодишната нощ, стотици, предимно млади, хора се събраха на площад Пуерта дел Сол в Мадрид, за да отброят последните минути до полунощ, а в Барселона празнуващите се отправяха към плажа с напитки в ръка, съобщиха „Ройтерс“ и БГНЕС.

Европейската комисия няма да поднови договора си с „AstraZeneca“

Полицията в Барселона е имала странна задача: служителите на реда трябвало да подканят хората да се приберат преди началото на вечерния час 22:00 часа, само за да ги пуснат обратно в полунощ, когато извънредното положение приключи.

Някои хора носеха маски, но социална дистанция почти не се спазваше, а приятелите се целуваха, прегръщаха, танцуваха и пееха.

Испания - една от най-тежко засегнатите държави в Европа, регистрира 3,6 милиона случая на коронавирус, от които 78 792 с летален изход. Нивата на инфекция са намалели и ваксинациите напредват бързо, което позволи на повечето от 17-те региона да премахнат полицейския час. Той остава в сила само в четири региона: Балеарските острови, Канарските острови, Навара и Валенсия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама