Топ 5 новини от седмицата

09:30, 09 май 21 25 3039 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Изненада: ГЕРБ оглавява ЦИК - другите партии хем против, хем без алтернатива

Само ГЕРБ предложиха кандидат за председател на ЦИК - бившият депутат и зам.-вътрешен министър Красимир Ципов. Останалите партии хем не подкрепиха Ципов, хем не предложиха свои кандидати за председателското място. ГЕРБ ги обвиниха в съглашателство и изтеглиха кандидатурата. Така Камелия Нейкова от Има такъв народ“ застана начело на избирателната комисия. Досегашният говорител на комисията Димитър Димитров стана зам.-председател по предложение на ГЕРБ.

2. Скандал в комисията „Манолова“: Бизнесмен разказa за кюлчета и Мата Хари

Пред парламентарната комисия за ревизия агробизнесменът Светослав Илчовски разказа за схеми, кюлчета, подкупи за милиони, Мата Хари и заплахи с прокурори. Твърденията му предизвикаха скандали и вълна от негативни реакции. Изслушването му в комисията продължи и на второ заседание, като „компания" му правеше и собственикът на „Градус“ Иван Ангелов. Депутатите от ГЕРБ всячески се опитаха да саботират заседанията.

3. Слави уличи Борисов и ГЕРБ в 5 лъжи

Слави Трифонов уличи Бойко Борисов и ГЕРБ в поне пет лъжи относно промените в Изборния кодекс. Неспирният поток от обвинения на премиера в оставка по адрес на новите партии в парламента провокира нов отговор от телевизионния водещ и политик.

4. Търговският регистър отказа да впише Борислав Михайлов обратно в БФС

Борислав Михайлов получи отказ да бъде вписан в Търговския регистър като президент на БФС. Михайлов подаде оставка през октомври 2019 г. след 14 години начело на БФС. На 25 юни бе насрочен Конгрес за избор на нов президент, но след като стана ясно, че за поста ще се бори и бившият национал Димитър Бербатов, Михайлов изненадващо обяви, че иска да довърши мандата си, който изтича през 2022 г.

5. Отиваме на избори на 11 юли

След като БСП върна третия мандат за съставяне на правителство стана ясно, че страната отива на избори през лятото. Президентът ще издаде указ за назначаване на новите членове на ЦИК на 11 май. Следващата седмица ще разпусне парламента и ще назначи служебно правителство. То ще е второто в мандата на Румен Радев, след кабинета „Герджиков“ през 2017 г. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама