Последно сбогом: Бургас готви концерт в памет на Ваня Костова

15:05, 07 май 21 25 3992 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

В Бургас почитат паметта на Ваня Костова, като през целия ден от всички културни институции в града ще звучат нейните песни. А под символа на града - часовникът, е оформен специален кът, където всеки може да остави цвете за звездата на българската естрада.

Припомняме, че Ваня Костова си отиде вчера, малко след като навърши 64 г. Все още не е обявена окончателната причина, довела до смъртта ѝ. 

Естрадната певица ще остане завинаги в сърцата на хората с десетките си песни. Преди седмица във Велико Търново тя изнесе последния си концерт, а на 1 август в Летния театър в Бургас незабравимите ѝ песни ще бъдат изпети в нейна памет, предаде bTV.

Снимка: Facebook/ Ваня Костова

Последно сбогом с естрадната звезда

Политици и редица музиканти се сбогуваха с великата Ваня Костова, като изразиха своите съболезнования. 

Държавният глава Румен Радев посочи, че изпълненията на Ваня Костова са създали за публиката неповторим емоционален свят. „Тя превърна десетки красиви думи и ноти във вечно обичани песни“, заявява президентът в съболезнователното си писмо.

Радев подчертава, че безспорните успехи на обичаната певица на музикалната сцена са сред значимите примери, допринесли за авторитета на българското изкуство и култура. „Духовната сила на личността опази неизменно висока класата на твореца Ваня Костова“, се казва още в писмото на държавния глава, съобщиха от прессекретарята. 

Кметът на Бургас Димитър Николов пък написа в своя Facebook профил, че ангелският глас на певицата никога няма да си отиде от тази земя. Многото срещи, които сме имали, винаги завършваха с това, че обича много Бургас. Бургас също я обича! Тя е един от емблематичните творци на нашия град. Със сигурност Бургас ще направи всичко необходимо, за да запази нейното творчество, песните ѝ, написа още Димитър Николов.

Ваня трябва да бъде запомнена с начина, по който интерпретираше, тя не танцуваше на сцената, не бродеше наляво-надясно. Тя стоеше на едно място и вълнуваше хората с гласа си не с движенията си. Гласът ѝ беше дори философски, дълбок, непостижим глас. Публиката ѝ вярваше и пееше с нея“, разказа композиторът Стефан Диомов, цитиран от bTV. 

Певицата Мими Иванова пък отбеляза, че българската музика е изгубила много със смъртта на Ваня Костова. „С мъжа ми не можем да свикнем с мисълта, че Ваня я няма. Тя имаше един от най-вълшебните и разпознаваеми гласове. Имаше страхотно чувство за хумор, умееше да обединява хората”, каза тя, цитирана от Нова телевизия. 

Музикантът Развигор Попов пък сподели, че ще запомни естрадната певица като душата на компанията. А певецът Стефан Илчев подчерта, че музиката ѝ ще остане завинаги с българските музиканти. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама