Четири щата на САЩ въвеждат разстрела като нов вид смъртно наказание

10:15, 07 май 21 / Свят 25 3466 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина одобри разстрела като алтернатива на електрическия стол или смъртоносната инжекция за осъдените на смъртно наказание.

Този въпрос е бил повдигнат за обсъждане поради недостига на смъртоносни инжекции. Според новия законопроект, в случай на недостиг на инжекция, затворникът ще трябва да избира между електрически стол или разстрел.

След стрелбата в Колорадо: Байдън иска забрана на автоматичните оръжия

Документът на Камарата на представителите е леко модифицирана версия на проект, одобрен от държавния Сенат през март. Затова законът ще бъде повторно одобрен от Сената и изпратен до губернатора, който вече обеща да го подпише, предаде Асошиейтед прес, цитирана от РИА Новости и БГНЕС.

Словакия реформира съдебната система след смъртта на журналиста Ян Куцяк

В момента 37 души, осъдени на смъртно наказание, се държат в държавните затвори, трима от тях са изчерпали възможността за обжалване и в резултат на това трябва да бъдат екзекутирани.

Южна Каролина ще се превърне в четвъртия щат на САЩ, който ще позволи разстрел като смъртно наказание. Очаква се обаче новите правила за изпълнение да бъдат оспорени в съдилищата. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама