Задържаха българско семейство за търговия с бебета

14:00, 04 май 21 25 3263 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Служители на полицията са арестували двама български граждани в Нойкирхен, Германия, по подозрение в търговия с новородени, съобщи Си Ен Ен.

58-годишен мъж и 51-годишната му съпруга са обвинени, че са част от престъпна организация, която търгува с бебета. Двойката е шофирала с колата си в центъра на града, когато са били спрени от органите на реда и задържани, заподозрените не са оказали съпротива, предава bTV. 

Трафик на бебета: Жертвите са между 60 и 100 жени годишно

Случаят е от България, където властите са издали европейска заповед за арест за двойката. Смята се, че те са завели най-малко 8 жени в напреднала бременност от България в съседна Гърция.

След като бебетата се раждали в Гърция, двамата заподозрени ги предавали на други членове на престъпната група, за да ги препродадат. Биологичните майки получавали заплащане за това. Семейството се намира в следствения арест, според информация на регионални медии в Германия те ще бъдат екстрадирани към България.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама