Трафик на бебета: Жертвите са между 60 и 100 жени годишно

16:00, 16 ное 20 25 2659 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Започва национална кампания за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на  новородените им деца. Кампанията се провежда под наслов „Трафикът на бременни жени с цел продажба на новородените им деца е престъпление!“ и се реализира по инициатива и проект на Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас, Сдружение „Равновесие” и Община Бургас.

Акцентът на кампанията е върху уязвимите общности, на които ще бъде показвано специално подготвено анимирано видео, разказващо една истинска история за семейство, което е принудено да продаде новороденото си дете в Гърция.

Снимка: Национална комисия за борба с трафика на хора

"Тази форма на трафик е специфична за страната ни. Продажбата на бебета от бедни и социално изолирани общности в България е все по-често използван криминален начин за справяне с финансовите затруднения. С посредничеството на добре организирани престъпни групи и  манипулатори, млади момичета и жени, основно живеещи в условия на крайна бедност и неграмотност,
раждат и продават новородените си деца в чужбина. Най-често държава дестинация на този вид трафик от България е Гърция. Броят на потърпевшите, свидетелствали в съда, всяка година, е между 60 и 100 души, но поради зависимости и страх много от пострадалите жени отказват да сътрудничат на разследващите органи или се отказват да участват като свидетели в процеса на наказателното производство", заявяват организаторите на кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама