Ето кой е дарителят на „Демократична България“

12:45, 04 май 21 / Политика 25 3105 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Уважаеми дами и господа от ПП ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите. Това написа в своя Facebook Иван Тодоров, който вчера, без да подозира, бе забъркан в политически скандал между ГЕРБ и „Демократична България“. 

Борисов: В изборното състезание единият отбор ще има и съдиите

Причината бе съвпадение на името му с проф. Иван Тодоров, който е мажоритарен собственик на „Сиела Норма“ - дружеството, което беше определено от ЦИК за изпълнител на обществената поръчка за доставка на 9600 машини за гласуване на стойност 36 млн. лв. 

Вчера ГЕРБ свързаха името на вносителя на машините с разписка за дарение от 100 лв. за „Демократична България“. Оттам обаче бързо опровергаха това и обясниха, че го бъркат с друг човек със същото име. Според Facebook профила на дарителя, той е компютърен специалист. 

„По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100лв“, написа той. 

За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл. „Демократична България“ е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20 септември 2019г.  в 10:23ч съм подкрепил със 100 лв“, посочи Иван Тодоров. 

По думите му размахването на разпечатката от ГЕРБ е било с цел да се създадат фалшиви новини. Той определи това като „скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама