Фандъкова маха Тодор Чобанов заради забавени проекти

14:10, 29 апр 21 / София 25 3843 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Зам.-кметът по култура, образование и спорт на София доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столичната община. 

Като причина за това столичният кмет изтъкна забавянето на няколко проекта. Тя даде пример с реставрацията на банята в кв. „Овча купел“ и тази в „Горна баня“. „Това беше важна задача, която имаше конкретни срокове и ангажименти, които бяхме приели пред хората. Наложи се отново да се прекрати тази процедура за кв. „Овча купел“. Сега трабва да се обявява наново. Това забавя всичко. Трябва да се работи по-активно, трябва да се работи по-динамично“, обясни тя, цитирана от „Фокус“. 

Фандъкова подчерта, че прносът на Чобанов е доста сериозен, но по думите ѝ на Столична община ѝ трябва човек, който да представя много по-активно културните събития. Като добре свършвна работа от страна на зам.- кмета по култура, тя даде пример с Музея за история на София, подземния археологически музей в църквата „Св. София“ и триъгълната кула. 

Фандъкова допълни, че наследникът му трябва да направи връзката на образованието с културата много по-видима. 

Чобанов убеден, че реставрацията на знаковите бани ще успее

Зам.-кметът по култура Тодор Чобанов коментира във Facebook упреците на столичния кмет, като изрази убедеността си, че реставрацията на „Овча купел“ и „Горна баня“ ще успее. По думите му ремонтите са били спрени преди няколко години заради „мераци за неясна приватизация“. Той обясни, че за тях са били изградени единствените възможни визия и план - превръщането им в места за балнеология, рекреация и СПА.

„Всички тези и много други проекти и идеи станаха възможни благодарение на екипната ми работа с нашия кмет - Йорданка Фандъкова и целия ни екип, които ми дадоха нужната подкрепа за осъществяването им, за което имат моето огромно уважение и благодарност. Ще продължа да работя за нашия град като отдаден професионалист, за който опазването на паметта и старините не е просто формално занимание, а житейска мисия“, коментира той.

Чобанов също обобщи проектите, които смята за успешни в своя мандат. Сред тях, освен споменатите от кмета Фандъкова, са Западната порта, ул. „Вашингтон“, светинята „Св.Георги“ и подземния музей на „Ларгото“.

Фандъкова няма да е следващият кандидат за кмет на ГЕРБ в София

До назначаването на нов зам.-кмет, управлението на направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова.

ГЕРБ започва с „проветряването“

Тодор Чобанов бе зам.-кмет на столицата по това нправление от 2011 г. насам. Преди това той заемаше длъжността зам.-министър на културата, както и съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с ресор културно-исторически туризъм.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 14:32, 29 апр 21

Тоя пияндурник много го държахте

2 Анонимен 07:50, 30 апр 21

Не може да се назначават хора на високи позиции в момента, а се уволняват!
Не го разбирам!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама