ГЕРБ започва с „проветряването“

12:00, 22 яну 21 / Политика 25 10981 Шрифт:
Биляна Иванова

ГЕРБ стартират номинациите за народни представители. Изпълнителната комисия на партията е решила номинациите за кандидати за депутати да се проведат от 26 януари до 8 февруари. В тази комисия са лидерът Бойко Борисов и двамата зам.-председатели на ГЕРБ кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и други знакови лица сред които Даниела Дариткова, Менда Стоянова, Томислав Дончев и Цвета Караянчева.

ГЕРБ е първата парламентарно представена партия, която обявява началото на номинациите за попълване на листите за предстоящия вот в началото на април. От партията посочиха възможностите за номиниране: лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка структура. Приети са и критериите, на които да отговарят номинираните кандидати, но не е ясно какви точно са те. Остава възможността за номиниране от гражданската квота.

Кандидатските листи ще се утвърждават от Изпълнителната комисия. Въпреки членовете й, които са остриетата на ГЕРБ, е ясно, че последната дума ще бъде на лидера Бойко Борисов.

Борисов ще прави „проветряване“ на ГЕРБ за изборите догодина

В началото на лятото Борисов се закани, че ще прави „проветряване“ на кандидатските листи за парламентарните избори с „повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си“. Въпреки че не е казано на глас можем да очакваме от избираеми места в листите да отпаднат членове на партията, близки до бившия втори Цветан Цветанов. Отцепването му е първото сътресение в ГЕРБ от такъв мащаб. 

Кои са „вентилаторите"?

Запознатите с историята на ГЕРБ знаят, че решенията се взимат с размах, а думата на Бойко Борисов е закон. В медиите се завъртя въпросът кой ще „съветва“ лидера на ГЕРБ в избора на кандидати за следващия парламент? ГЕРБ със сигурност ще гонят победата, а отстраняването на депутати и министри заради скандалите в последно време със сигурност прави решението с кой да тръгне Борисов в състезанието още по-ключово.

В интервю за националното радио депутатът Георги Марков, който е известен заклет фен на Бойко Борисов, лаконично заговори за „вентилаторите“ и спомена името на Георги Харизанов, въпреки „джентълменската си дума“ към премиера да не го коментира в медиите. "Вентилатор" ли ще бъде, ще проветрява ли, какво ще прави...“, каза само депутатът. По-късно в ефира на bTV Георги Харизанов отрече да реди листите на ГЕРБ. „Не съм аз този, който се занимава, с реденето на листите, а и нямам такива амбиции“, заяви той.

Цветанов: Защо човек на ДПС реди листите на ГЕРБ?

Цветан Цветанов също повдигна темата за реденето на листите на ГЕРБ, като спомена конкретно имената на Владислав Горанов и Георги Харизанов. Цветанов прогнозира, че заради симбиозата ГЕРБ-ДПС водещо място в листите ще намерят министрите, които бяха отстранени заради подозрения в зависимости от Движението (Младен Маринов, Емил Караниколов и Владислав Горанов).

Протестите и скандалите сериозно затегнаха обръча около Борисов. За ГЕРБ определено предстоят едни различни избори. Максимата Бойко Борисов е ГЕРБ ще важи с пълна сила, като няма да е изненада той да изведе на собствен ход предизборната кампания, както стана преди европейските избори. Не можем да прогнозираме кои ще бъдат новите лица след „проветряването“, но ключовата дума при реденето на листите няма как да не бъде – лоялност...

 

 

Напишете коментар
Коментари: 12
1 Лаврентий 12:49, 22 яну 21

Само да не се окаже ,че Бойко вече е сам

2 Джули 12:52, 22 яну 21

Точно на това се надяваме - различни избори за ГЕРБ.

3 Stan 13:06, 22 яну 21

Вентилирането може да се окаже полезно за Републиканците на Цветанов, а не за ГЕРБ.

4 Жужа 13:39, 22 яну 21

Точно така г-н Борисов избирайте около вас хора които да мислят с главите си, за да компенсират вашата неспособност. Но обръча се затяга и дори това няма да ви помогне.

5 Анонимен 14:11, 22 яну 21

Критериите са ясни - пълно подчинение на Бойко и отчитане, в пари или кюлчета, до дупка! Е, ще ттрябва и по някой лев да се хариже за главния вентилатор, че инак няма листи, няма столче в парламента...

6 Анонимен 16:06, 22 яну 21

Айде почнаха да набират нови престъпници да запълнят празните места в ГЕРБ

7 Митьо очите 16:12, 22 яну 21

Хахаха значи наистина Боко трепери от Цецо. Ама не случайно Цецко е умен и в момента има много стабилни и интелигентни хора емигранти. Който ме е разбрал ме разбрал ;). Оглеждай се Бойко, защото републиканците набират скорост!

8 Анонимен 16:19, 22 яну 21

Българската политика има нужда от "проветряване" и първи да ги отвее вятъра трябва да са ГЕРБ

9 Анонимен-чич 17:59, 22 яну 21

То калинки и Бойколизци и останаха ли на територията? Представям си какви сган ще са листите след всички провали!

10 Алекс 22:55, 22 яну 21

Време е да си ходят у някоя джунгла, където най-добре ще се разбират със своите събратя по акъл!

11 Чихи 23:06, 22 яну 21

Бойко, ти не си МЪЖ!

12 Анонимен 11:55, 25 яну 21

С разделението на пенсионерите на превилегировани с 20% увеличение на пенсиите и 5% на унизените може да загуби гласове от там все още не е късно да се изравнят процентите между двете групи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама