COVID-19 по света: В Индия маските стават задължителни и вкъщи

10:43, 27 апр 21 25 3867 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В опит да спрат неконтролируемото разпространение на COVID-19 индийските здравни власти въвеждат задължително носене на маски вкъщи.

Броят на починалите от инфекцията в Индия наближи 200 000, след като днес бе съобщено за нови 2771 жертви. През последните 24 часа Индия е регистрирала нови 323 144 случая на коронавирус – малко под пика от 352 991 в понеделник. Препълнени болници връщат пациенти заради липса на легла и кислород, предаде БТА.

Министерството на външните работи у нас повиши нивото на риска на препоръките за пътуване до Индия.

Индийският щам е регистриран и в съседна Гърция

Индийският щам е регистриран и в съседна Гърция. Засега специалистите съобщават само за единични случаи на заразени. Епидемиолозите са единодушни, че в момента има осем мутации на коронавируса, като "индийската" мутация е също остро заразна, но не се наблюдава досега фатален изход на заразени.

В дните на Страстната седмица задължиха всички духовници да се тестват за коронавирус преди да служат литургия в църквата. Вярващите посещават храмовете с двойни маски, като броят на хората вътре е строго определен. За спазване на строгите мерки пред църквите патрулира полиция.

СЗО: Covid пандемията се засилва

Пандемията от Covid-19 се засилва, заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

„В световен мащаб пандемията на Covid-19 продължава да се засилва. Отчита се увеличаване на заразените за девета поредна седмица, има и ръст на смъртните случаи за шеста поредна седмица. Имаше почти толкова новозаразени в световен мащаб миналата седмица, колкото в първите пет месеца от пандемията“, каза Гебрейесус, цитиран от БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама